Coverstory Bureau van den Oever

Magazines | Rivierenland Business nummer 4 2024

Slimme marketing in 2025: Meer doen met minder
 
In een wereld die constant verandert, is effectieve marketing in 2025 de sleutel tot succes, vooral voor MKB-ondernemingen. Marketing is geen luxe meer, maar een noodzaak. Veel bedrijven vinden het echter lastig om het maximale uit hun marketingbudget te halen. Bureau van den Oever uit Zaltbommel biedt hiervoor een oplossing: een marketingcheck die ervoor zorgt dat je met minder marketingkosten meer rendement behaalt. Al meer dan 25 jaar helpt dit bureau bedrijven met slimme marketingoplossingen, waarbij strategie, creativiteit en resultaat centraal staan. Roelof van den Oever, oprichter en directeur, deelt hoe het bureau bedrijven ondersteunt om in 2025 effectief te blijven in een snel veranderende markt.
 
Bureau van den Oever bestaat inmiddels ruim 25 jaar. Hoe hebben jullie de marketingwereld zien veranderen in die tijd?
Roelof van den Oever: "Toen we begonnen, was print nog het belangrijkste medium. Bedrijven plaatsten advertenties in kranten, tijdschriften of lieten folders drukken, en dat was vaak al voldoende. Met de komst van het internet veranderde alles. Online marketing, SEO, sociale media, en tegenwoordig zelfs AI en data-analyse spelen nu een grote rol."
"In die 25 jaar hebben wij onszelf steeds opnieuw moeten uitvinden. De kracht van ons bureau ligt in het feit dat we altijd meegroeien met de ontwikkelingen. Marketing staat nooit stil, het is constant in beweging, en je moet flexibel zijn om relevant te blijven. Door onze focus op zowel reclame als de marketingstrategie, helpen we bedrijven om die balans te vinden."
 
Je noemt reclame en marketing in één adem. Kun je uitleggen wat het verschil is en waarom het belangrijk is dat jullie beide disciplines onder één dak hebben?
"Zeker," zegt Roelof. "Reclame is de zichtbare kant van je bedrijf. Het is de creatieve vertaling van je merk – denk aan advertenties, slogans, video's, banners, alles wat de klant ziet. Marketing daarentegen is de strategie erachter. Het gaat over wie je doelgroep is, waar je die vindt, en hoe je ervoor zorgt dat jouw boodschap op het juiste moment bij de juiste mensen terechtkomt."
"Wat ons uniek maakt, is dat wij beide aspecten in huis hebben. Veel bedrijven werken met aparte bureaus voor hun marketingstrategie en hun reclame, maar bij ons komt alles samen. Dat betekent dat je één team hebt dat zowel de strategie uitdenkt als de boodschap vormgeeft. Dit zorgt voor een consistent verhaal en maakt het proces veel efficiënter."
 
Hoe zorgt Bureau van den Oever ervoor dat bedrijven meer kunnen doen met minder marketingbudget?
"Dat is precies de vraag die we vaak krijgen van MKB-bedrijven," volgens Roelof. "Veel ondernemers zien dat ze marketing nodig hebben, maar weten niet precies waar ze moeten beginnen, of ze zijn al bezig maar zien weinig resultaat. Wij bieden een marketingcheck aan, waarmee we precies dat probleem aanpakken."
"De marketingcheck is een uitgebreide analyse van de huidige marketingstrategie van een bedrijf. We kijken naar de doelgroepen: wie probeer je te bereiken, en klopt dat met je huidige campagnes? We analyseren de kanalen die worden gebruikt, bijvoorbeeld of online advertenties wel het juiste bereik hebben. Vervolgens geven we advies over hoe je je marketingbudget slimmer kunt inzetten. Het doel is altijd om meer rendement te halen uit hetzelfde, of zelfs een lager budget."
 
Kun je een concreet voorbeeld geven van waar bedrijven vaak verbeteringen kunnen maken?
"Een groot probleem dat we zien, is dat bedrijven hun doelgroep niet scherp genoeg voor ogen hebben," legt Roelof uit. "Ze richten zich te breed, waardoor hun boodschap niet goed overkomt of bij de juiste mensen aankomt. Het gevolg is dat ze veel geld uitgeven aan advertenties die geen conversie opleveren. Door een gerichtere doelgroepanalyse te maken en de boodschap af te stemmen, kun je al veel effectiever worden."
"Daarnaast zien we dat veel bedrijven campagnes voeren zonder goed te meten wat ze opleveren. Ze gooien geld tegen advertenties aan zonder te analyseren welke campagnes écht goed presteren. Met onze marketingcheck halen we die inefficiënties eruit en zorgen we dat elke euro goed besteed wordt."
 
Hoe blijft Bureau van den Oever innovatief na al die jaren?
"Wat ons drijft, is onze constante wil om te vernieuwen. We zijn een team van ongeveer 20 mensen, ieder met een eigen expertise. Een belangrijk onderdeel van ons succes is dat we elke twee jaar met het hele team op Workation gaan naar bijvoorbeeld Italië of Frankrijk. Het is een moment om even uit de dagelijkse routine te stappen en met elkaar te brainstormen over nieuwe ideeën."
"Tijdens zo'n week werken we aan strategieën, verdiepen we ons in de nieuwste trends, en scherpen we ons creatief vermogen aan. Het helpt ons om scherp te blijven en altijd met de tijd mee te gaan. Dat heeft ons de afgelopen 25 jaar in staat gesteld om voorop te blijven lopen in de marketingwereld."
 
Jullie zijn echt een familiebedrijf en je dochter Iris is ook onderdeel van het team. Wat kun je over haar rol vertellen?
"Iris werkt inmiddels al zeven jaar bij het bedrijf. Ze is begonnen als projectmanager en is doorgegroeid naar sales. Dat proces van persoonlijke groei is iets waar we als bedrijf trots op zijn. Iris heeft een frisse blik op het bedrijf en brengt nieuwe energie in het team. Ze begrijpt als geen ander wat onze klanten nodig hebben en hoe we hen kunnen helpen om hun doelen te bereiken."
 
Wat kunnen bedrijven verwachten als ze contact opnemen voor de marketingcheck?
"Ze kunnen verwachten dat we heel grondig te werk gaan," zegt Roelof. "We nemen echt de tijd om naar de huidige situatie te kijken. Waar wordt op dit moment het marketingbudget aan uitgegeven? Wat levert dat op? Vervolgens analyseren we waar verbeteringen mogelijk zijn. Dat kan betekenen dat we adviseren om bepaalde campagnes te stoppen, of juist om meer te investeren in andere kanalen."
"Het mooie aan onze marketingcheck is dat die direct inzicht geeft. Bedrijven zien vaak meteen waar ze kosten kunnen besparen en hoe ze efficiënter kunnen werken. Ons doel is altijd om met dezelfde middelen, of zelfs minder, meer resultaat te behalen."
 
Wat is jouw belangrijkste advies aan MKB-bedrijven voor 2025?
"Blijf flexibel. De marketingwereld verandert snel. Technologieën zoals AI en gepersonaliseerde advertenties gaan een grote rol spelen, en bedrijven moeten daarop inspelen. Zorg ervoor dat je marketingstrategie altijd in lijn is met de nieuwste trends, maar verlies nooit de kern van je merk uit het oog."
"Als je merkt dat je vastloopt of niet het gewenste resultaat behaalt, is het tijd om een stap terug te doen en je strategie te herzien. Onze marketingcheck kan daarbij helpen. Het is een investering die zich snel terugbetaalt, omdat je direct ziet waar je efficiënter kunt werken."
 
Tot slot, waarom zouden bedrijven voor Bureau van den Oever moeten kiezen?
"Bij ons krijg je het volledige plaatje", besluit Roelof. "We bieden zowel de strategische kant van marketing als de creatieve kracht van reclame. Wij zijn echt de marketingafdeling binnen jouw bedrijf; dat maakt ons uniek We zorgen ervoor dat de strategie en de uitvoering perfect op elkaar aansluiten, waardoor je als bedrijf consistent en effectief kunt communiceren."
 
Bureau van den Oever biedt bedrijven een unieke combinatie van marketingstrategie en reclame onder één dak. Met 25 jaar ervaring, een ervaren team en een frisse blik op de toekomst, helpt het bureau MKB-bedrijven om hun marketingbudgetten slimmer en efficiënter in te zetten. Vanaf november 2024 is Bureau van den Oever te vinden in hun nieuwe pand in Hedel. Benieuwd hoe jouw bedrijf meer resultaat kan behalen? Neem contact op voor een vrijblijvende marketingcheck! Bureau van den Oever BV, Schimminck 21 Zaltbommel, www.bureauvdo.nl
 
 
 

delen:
Rivierenland Business nummer 4 2024
 
Rivierenland Business nummer 3 2024
 
Rivierenland Business nummer 2 2024
 
Rivierenland Business nummer 1 2024
Rivierenland Business nummer 6 2023
 
Rivierenland Business nummer 5 2023
 
Rivierenland Business nummer 4 2023
 
Rivierenland Business nummer 3 2023
Rivierenland Business nummer 2 2023
 
Rivierenland Business nummer 1 2023
 
Rivierenland Business nummer 5 2022
 
Rivierenland Business nummer 4 2022
Rivierenland Business nummer 3 2022
 
Rivierenland Business nummer 2 2022
 
Rivierenland Business nummer 1 2022
 
Rivierenland Business nummer 4 2021
Rivierenland Business nummer 3 2021
 
Rivierenland Business nummer 2 2021
 
Rivierenland Business nummer 1 2021
 
Rivierenland Business nummer 4 2020
Rivierenland Business nummer 3 2020
 
Rivierenland Business nummer 2 2020
 
Rivierenland Business nummer 1 2020
 
Rivierenland Business nummer 6 2019
Rivierenland Business nummer 5 2019
 
Rivierenland Business nummer 4 2019
 
Rivierenland Business nummer 3 2019
 
Rivierenland Business nummer 2 2019
Rivierenland Business nummer 1 2019
 
Rivierenland Business nummer 6 2018
 
Rivierenland Business nummer 5 2018
 
Rivierenland Business nummer 4 2018
Rivierenland Business nummer 3 2018
 
Rivierenland Business nummer 2 2018
 
Jaarbeurs Special 2018
 
Rivierenland Business nummer 1 2018
Rivierenland Business nummer 6 2017
 
Rivierenland Business nummer 5 2017
 
Rivierenland Business nummer 4 2017
 
Rivierenland Business nummer 3 2017
Rivierenland Business nummer 2 2017
 
Rivierenland Business nummer 1 2017
 
Rivierenland Business nummer 6 2016
 
Rivierenland Business nummer 5 2016
Rivierenland Business nummer 4 2016
 
Rivierenland Business nummer 3 2016
 
Rivierenland Business nummer 2 2016
 
Rivierenland Business nummer 1 2016
Rivierenland Business nummer 6 2015
 
Rivierenland Business nummer 5 2015
 
Rivierenland Business nummer 4 2015
 
Rivierenland Business nummer 3 2015
Rivierenland Business nummer 2 2015
 
Rivierenland Business nummer 1 2015
 
Rivierenland Business nummer 6 2014
 
Rivierenland Business Tiel special
Rivierenland Business nummer 5 2014
 
Rivierenland Business nummer 4 2014
 
Rivierenland Business nummer 3 2014
 
Rivierenland Business nummer 2 2014
Rivierenland Business nummer 1 2014
 
Rivierenland Business nummer 6 2013
 
Gorinchem Business Special 2013
 
Rivierenland Business nummer 5 2013
Rivierenland Business nummer 4 2013
 
Rivierenland Business nummer 3 2013
 
Neerijnen Business Special 2013
 
Rivierenland Business nummer 2 2013
Rivierenland Business nummer 1 2013
 
Zaltbommel Business Special 2013
 
Geldermalsen Business Special 2013
 
Rivierenland Business nummer 6 2012
Rivierenland Business nummer 5 2012
 
Rivierenland Business nummer 4 2012
 
Rivierenland Business nummer 3 2012
 
Rivierenland Business nummer 2 2012
Rivierenland Business nummer 1 2012
 
Rivierenland Business nummer 6 2011
 
Zederik Business Special 2011
 
Maas en Waal Special 2011
Rivierenland Business nummer 5 2011
 
Rivierenland Business nummer 4 2011
 
Rivierenland Business nummer 3 2011
 
Rivierenland Business nummer 2 2011
Buren Business Special 2011
 
Rivierenland Business nummer 1 2011
 
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by